lundi 16 janvier 2012

Heipähei.
Tänään haluaisin kertoa viime päivien tapahtumista.

Keskiviikkona
kävin äänestemässä ja yllätyksekseni olin 22. suomalainen Bordeaux'n äänestysuurnilla.
Juttelin hämeenlinnalaisen vaihtaritytön ja tämän host-äidin kanssa.
Illalla lähdin yksin Trio of dudesin keikalle merirosvo-teemaiseen Cale Séche -baariin, missä törmäsin Daniel-nimiseen poikaan, jonka olin ilmeisesti tavannut jo kantapaikassani Chat qui péche'ssä. Poika on Bordeaux'n konsalaisia, kuin myös bändin jäsenet. Ihan loistava meininki hyvän coveri-bändin tahdissa, jotka loihtivat chilliä Ben Harper -tyyppistä funkia milloin mistäkin kappaleesta, jopa Britney Spearsin Toxicista!
Keikan jälkeen lähdin kotiin, vaikka se olis ollu oiva hetki tutustuu paremmin konsatyyppeihin....mutta mitä olisinkaan menettänyt, jos olisin jäänyt - kotiaukion viikatemiesleffan kuvaukset!!

Torstaina
menin kaverini Stephin alias Fannyn luo lounaalle. Tyttörukan isä oli kuollut pitkän sairastelun jälkeen jonkunlaiseen verisyöpään. Juteltiin aiheesta, mut myöskin niitä näitä. Oli kiva nähdä pitkästä aikaa. Iltapäivällä käytiin venäläisen kurssitoverini Elviran kanssa Chaï Barissa lakritsichaïlla. Myöhemmin pyörittiin kaupungilla alennusmyynneissä. Mukaan tarttui vain vartaloemulsiopötkylä. Myöhemmin illalla kokkailin currykookoskanaa mozzarellasalaatin kera ystävälleni Adrienille, joka tuli kämpille syömään. Meillä oli oikeen mukavaa rupatellessa, herraakaan en ollut nähnyt kunnolla aikoihin! Ilta jatkui kämpiltä kantikseni Chat qui péchen "Chabaret'hen", open stage iltamaan, jossa vedettiin muusikkoystäväni kanssa mm. Led Zeppelinin D'yer Maker, Eaglesin Hotel California ja vanha kunnon No Woman No Cry. Eiköhän olis jo aika reenata jotain uusia biisejä..? Ilta jatkui tanssin pyöreissä, rock 'n roll hallitsi pienen pientä tanssilattiaa.. Tanssin myös yhden pitkälettisen William-nimisen graafikon kanssa, joka rakastaa oopperaheviä ja Skandinavian mytologiaa. Kun kerroin olevani suomalainen the guy was in love :D
What a night!

Perjantaina
otin aamujunan Toulouseen, oli päästävä kaupungista pois, uusiin ympyröihin. Kylmä päivä meni kaupunkia kierrellessä. Etsiessäni täydellistä ruokapaikkaa löysin mahtipontisen kirkon eräältä rauhalliselta aukiolta. Päätin piirtää sen ja jäin aukiolle ulos syömään kukkakaalikeiton. Piirrellessä meni tovi, ja palelin, kuuma keitto kuitenkin lämmitti. Kulkiessani kohti Garonnen-rantaa, vastaani tuli muusikkorasta Malista, Keira nimeltään, lähdin miehen ruokaseuraksi kahville, sattumoisin samaan kebab-ravintolaan, mistä Liinan kanssa oltiin viime Toulousen reissulla ostettu ruokaa mukaan jokirantaan evääksi! Siinä juteltiin henkeviäkin, ja Keira ilmeni huipputyypiksi! Myös Toulouse kaupunkina aukeni paremmin, kiitos oppaani:) Pitää palata sinne uudestaan, Keiran bändin reggae-keikalle, tai jokasunnuntaiselle street jamille! Toulousesta jatkoin matkaa Agenin kautta Langoniin ja sieltä chérin luo Aillasiin.

Lauantai
alkoi leppoisasti, syötiin ja suunnattiin kohti Casteljaloux'ta ja sen kylpylää. Viime visiitistä tuli kuluneeksi jopa kaksi ja puoli vuotta, juuri ennen vaihtovuoteni loppua ja paluutani koti-Suomeen. Kylpylä rentoutti kylmää ja pilvistä talvipäivää, pääsin jopa kunnon saunaan! Löylyjä en toki mieleni mukaan voinut heittää, ranskalaisten herkän ihon huomioonottaen. Nautimme niin ikään turkkilaisesta saunasta, kuin marokkolaisesta hammamista, aasialaisia kylpyjä unohtamatta! Oli ulko- ja poreallasta, salaperäinen "pavillon de Wood" toisinssanoen "metsäpaviljonki",  jonka neon valoissa paljastuin kauhuelokuvan hirviöksi! hahaha. Evil eyes & vampire teeth. Rentouttavan kylpemisen jälkeen kierreltiin Angelon entisessä kotikaupungissa ja pettymykseksemme herran entinen kantapaikka Café de la Poste olis suljettu ja tilalle tulossa pankkini CIC. Casteljaloux'sta suuntasimme kylään nimeltä Budos chérin ystävän Nascimon luo raclettelle ja leffalle.

Sunnuntaina
oli Aillas-Auros vs. Bazas futispeli Aurosissa, kävin katsomossa, mutta kylmyys voitti; palattiin Sylvien-äidin kanssa kotiin uunin lämpöön. Illalla leffaa ja illallinen sängyssä.

Tänään maanantaina
mulla olis alkanu tunnit, mutta koska chéri piti vapaapäivän, päätin minäkin uhrautua! Tultiin Bordeaux'hon meikäläisen kämpille, rautatieasemalla kompuroin ja olin vähällä saada Iidan perus pyörtymiskohtauksen ja pistin maate ratikkapysäkille, ha! Draaman jälkeen käppäiltiin kaupungilla, pyörittiin pikkusen alennusmyynneissä, käytiin L'Apollossa kaakaolla ja sieltä sitten Jardin Publiciin ja puiston jardin botaniqueen eli kasvitieteelliseen osaan. Oli aika kylmä ja lopulta päätettiin tulla takaisin kämpille kylmää pakoon. Täällä ollaan ja pian chéri joutuu palaamaan kotiin.. Odotan innolla, että se saa ajokorttinsa takaisin, hankkii töitä Bordeaux'sta ja voi tulla tänne mun luo asumaan.

Huomenna
sitten kouluun. Vaikka vähän laiskottaakin, nii onhan se ihan mukavaa näin leppoisan loman jälkeen! Mielessä kuitenkin häämöttää jo toukokuu ja koulu on loppu kun suunnitteilla oleva reili tai liftausreissu Irlantiin käy toteen chérini kanssa!!
Kesää odotellessa;)

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire