mardi 3 mai 2011

Le voyage de Valborg..

Vappuaattomme tosiaan alkoi sillä, että lähdettiin telttailemaan. Pakattiin auto täyteen, käytiin torilta ostamassa paistettu kana ja patonki, E.Leclerc'stä kaasupullo + teline ja hop oltiin valmiina lähtöön. Ajeltiin ensin Pointe du Van'lle, pois meidän suojaisesta Douarnenez'n lahdesta suoraan Atlantin salmelle. Tajuttiin, että moni merkittävä asia oli unohtunut; majoneesi kanaa varten (!), sokeri/hunaja sekä  teekupit, taskulamppu jne.. Pointe de Van'lla tippuivat ensimmäiset sadepisarat ja harkittiin jo kotiinpaluuta.
  Aurinko alkoi jälleen paistaa ja käytiin ostamassa jätskit (sekä ne unohtuneet hunaja ja kupit). Häagen-dazsia Audiernen rannassa.. Löydettiin ihanalle pikku-järvelle, jonne ajateltiin jäädä yöksi. Muita ihmisiä ei näkynyt mailla eikä halmeilla. Ennen nuotion kasaamista päätettiin kuitenkin käydä ostamassa taimenia grillattavaksi. Kunnes se sade alkoi..
Ensimmäistä kertaa kuukausiin vettä tuli alas taivaantäydeltä! Superpallon kokoiset vesipisarat hakkasivat tuulilasiin, johon onneksi chèri oli juuri vaihtanut uudet toimivat pyyhkijät! Juoduttiin luovuttamaan ja palaamaan kotiin. Matkanvarrella poikettiin vielä kirppikselle, josta mukaan tarttui kolmen euron Romain Durisin tähdittämä leffa Arsène Lupin, tarina 1800-luvun pariisilaisvarkaasta!
Kotona pienimuotoinen masis siitä, että matka loppui lyhyeen, sillä tänä keväänä tuo reissu saattoi olla ainoaa laatuaan... tik tak, aika loppuu.
Onneksi sieltä kuopasta noustiin ja lähdettiin kantabaari Café des Hallesiin. Sieltähän tuttua juhlaseuraa löytyi ja pirskeet jatkuivat meillä vappuintoiluni ansiosta! Ilta loppui aamu neljän maissa, ja olin onnellinen päivän saldoon Ranskan maalla! Gallialaisethan itse eivät ymmärrä vappua juhlia..

Vapun päivänä oli vuorossa lisää kirppistelyä Quimperissä, josta löytyi monenmoista tavaraa: mulle uusi hame ja huivi, Angelolle neule, kaks sarjakuvakirjaa (ranskalaiset sekoaa sarjakuviin..niin nuoret kuin vanhat!) ja lompakko! Subin kautta kävelylle metsään ja siinähän se vappu menikin.

 Det var ju en kul vapp i alla fall!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire